Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Dobří kamarádi na Internetu

Kamarádů na Internetu mám hodně. Někteří odpadli přes prázdniny, když jsme si nepsali. Teď mám ale na mysli hlavně kamarády, s kterými si nejenom dopisuju, ale kteří jsou schopni mi i pomoct, když potřebuju.

     Kamarády na Internetu bych mohl rozdělit do několika skupin. Nebudu to ale komplikovat, ale rozdělím je do dvou skupin. Do té první patří ti, s kterými si povídám v chatech, na což mám teď hodně málo času a ti, s kterými si dopisuju po emailech. Těch dopisovacích bylo před prázdninami hodně. Přes prázdniny se ale naše korespondence omezila, protože jsem skoro celé prázdniny byl pryč a i moji kamarádi byli na táborech a dovolených. V současné době si píšu tak s desetinou kamarádů, s kterými jsem si psal před prázdninami. Momentálně mám málo času, takže sám se o znovunavázání kontaktů zatím nesnažím. To vše přijde asi v zimě, kdy snad budu mít na Internet zase víc času.
     Do druhé skupiny patří kamarádi, kteří jsou schopni mi pomoct, když potřebuju. Nejvíce mi pomohli dospělí kamarádi z Majáků kapitáni Jirka (Mee) a Víťa (Balud). Jinak neocenitelné služby mi teď poslytli Martin Deutsch a jeho sestra Tereza, kteří nám vyrobili bannery pro eKamaráda, ale i pro Dětskou seznamku, Virtuální oddíl informatiky a Informační centrum dětí.Ty se budou na zmíněných stránkách, ale i jinde postupně objevovat. Martina a Terezu možná znáte jako autory stránek Mozaika. Pokud jste tyto stránky ještě neviděli, tak se na ně určitě podívejte.
     Mezi další kamarády, kteří mi pomohli, patří např. Jirka Benedikt, který, když je on line, mi poradí i se složitějším pravopisem (prostě s tím, co jsme ve škole ještě neměli - většinou jsou to čárky) nebo mi dá tip na zajímavé stránky. Jirku můžete zase znát ze Zavináče, kde dělá webmastera a je též redaktorem.Pomohl mi i Hypiesak, který mi daroval pár anymací, které mám na svojí osobní stránce. Dále mi pomohl Petr Diviš, který mi poslal volně šiřitelný software na zpracování obrázků. Ten teď slouží i šéfredaktorovi eKamaráda Mílovi, který hlavně pracuje s obrázky a fotografiemi.
     Určitě by se našlo ještě více kamarádů, kteří mi na Internetu pomohli. Třeba Adam Motvička mi nabídl spolupráci na jeho časopisu Locator a slíbil mi místo zástupce šéfredaktora. To se teď hodí, když skončil Speed Express a tím i moje šéfredaktorská funkce. Jinak zástupce šéfredaktora teď dělám i na eKamarádovi, kde mám na starosti sekci dětských novinářů.
     Bohužel jsou i lidi, kteří na Internetu hodně naslibují, ale nic nebo většinu z toho pak nesplní. Stále nemají čas nebo zapomínají. O to víc jsme tedy vděčný těm kamarádům, kteří na svoje sliby nezapomínají, plní je a tím pomáhají druhým. Já se snažím také svým kamarádům pomáhat, i když teď na podzim mám hodně málo času. Vše co jsem svým kamarádům slíbil, chci určitě postupně splnit, protože vím, jak mrzí, když se sliby neplní.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 25.10.2000
  • Článek zařazen do: Zkušenosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3044 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0040 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha