Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marek je čtvrtek 25.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Webprostory zdarma - freeweby

Chcete tvořit vlastní internetovou prezentaci a hledáte, kam ji umístit? Máte málo peněz a chcete ji umístit zdarma. Pak si přečtěte tento článek.

     Hned jak jsem se naučil využívat internet v plné míře (ICQ, faxovat, posílat SMS hlášky, přispívat do různých konferencí, chatovat, mailovat) měl jsem strašnou chuť vytvořit něco "svého". Jistou úlevou může být psaní do časopisů. Tento článek je vhodný pro ty, kteří svou tvorbu dokončují, ale chtějí ji dát na web za menší peníz, nebo pro ty, co si nechtějí již z jakýchkoli důvodů pořizovat doménu, ale stránky by chtěli mít je jediným řešením freewebhosting.
     Freeweby- jsou založené na stanovených pravidlech, které je nutno udržovat: Dají vám prostor a vy na oplátku na své stránce necháváte zobrazovat různé reklamní bannery a texty, aby poskytovatelé mohli vydělat a následně z toho platit náklady... Mě osobně se vůbec nelíbí dlouhé názvy stránek (např.http://www.mujweb/www/vase str., nebo ještě horší adresa je u GeoCities, kde adresa zní asi takto: http://www.geocities/ Colloseum/arena/vase str. Dobrý je také způsob tvz.subdomény, to znamená, že vy dostanete adresu např.: http://info.hyperlink.cz. Zní to rozhodně lépe než adresa GeoCities. Jsou i takové freeweby (hypermart.net), kde můžete umístit stránky pouze pro komerční účely. Tak teď bych vám popsal jednotlivé freeweby (alespoň ty nej...) a na závěr si zhodnotíme jejich kvality v tabulce.
     1.Můjweb (www.mujweb.cz) Výhodou tohoto serveru je (prý) neomezené místo, povolení k zobrazování erotických a komerčních stránek, dostanete k tomu i mail, ale proti této skutečnosti stojí násilně vložený banner a poměrně dlouhá adresa (http://www.mujweb.cz/www/vasestranka). Také zde nemůžete umísťovat PHP ani CGI skripty.
     2.Xoom (www.xoom.com) Není to tak dávno co byl Xoom velice dobrý freeweb, ale časy se mění. Zákaz erotických stran, komerční stránky povoleny, dostanete e-mailovou adresu a máte neomezeně místa. Ale vyžaduje reklamní proužek a pravidelně zasílá na vaší adresu reklamní maily. Nepodporuje PHP ani CGI.
     3.Hypermart (www.hypermart.net) Byl určen jen pro komerční účely, nabízí subdoménu, emailovou adresu, vkládá vám na stránky reklamní proužek, velikost prostoru cca.10 MB. Možnost subdomény, FTP zakázán, CGI povolen.
     4. Free Web (www.freeweb.coco.cz) Dlouhá je historie rodu Freebewova, je rychlý a spolehlivý. Účty zakládány ručně, komerční a erotické stránky zakázány, velikost prostoru je 10 MB (možnost rozšíření) a je zde vložený reklamní banner. Je tu také možnost používání (pouze třích) CGI skriptů, PHP zakázány.
     5.Tripod (www.tripod.com) Jeho velká přednost je podpora CGI skriptů a FrontPage. Velikost prostoru je 10 MB, dostenete emailovou adresu, erotické stránky zakázány, komerční povoleny, nevýhoda je reklamní banner a okno. Výhodou je také možnost používání CGI skriptů a FTP.
     6.Miesto (www.miesto.sk) Tak naši slovenští bratři nám dají zadarmo prostor? Ano, dají vám 10 MB prostoru, podporují PHP, tři základní CGI, subdoménu, mailovou adresu a pro zajímavé stránky zvětší prostor. Erotické stránky zakázány, komerční povoleny. Za to necháte zobrazovat na stránkách jejich reklamní proužek.
     7.Reflektor (www.reflektor.cz) Poskytuje pěkný majl (vy@mail.cz) a dají vám i subdoménku, násilně vám vloží reklamní proužek do stránek a založení stránky je zdlouhavé (ruční). K dispozici máte 10 MB prostoru, erotické a komerční stránky, CGI a PHP zakázáno.
     8.Volný (www.volny.cz) U tohoto serveru získáte dosti dobrou adresu s možností subbdomény. Za další získáte mailovou adresu.
     9. Webzdarma (http://www.webzdarma.cz) Zde vám dají neuvěřitelných 50 MB zdarma, doménu buď 3.řádu (neco.webzdarma.cz nebo na výběr z 12.domén 2.řádu!!) To jest například svetoslapek.chytrak.cz, informace.aktualne.cz, pavel.borec.cz, sport.web2001.cz, dále je to prodejce.cz, kvalitne.cz, vyrobce.cz, unas.cz, nazory.cz a euweb.cz. V těchto dnech uvolňují uživatelům použití PHP skriptů. CGI a ASP jsou zakázány stejně jako umísťování erotiky a warezů. K tomuto všemu dostanete zdarma mailovou adresu. Na 100% je to nejlepší volba v tuzemsku!!

  • Autor: Redakční poštou
  • Datum publikace: 04.10.2000
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3829 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0036 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha