Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Rostislav je pátek 19.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Náčelnický rádce SKSK ČR

Míla Fulek - Zorro je velitelem klubu Mstitelé. Protože mu parta nepřinášela to, co si přál, založil si za pomocí Mlsouna klub. K založení klubů přivedl i své kamarády a tak vzniklo celé středisko Tuláci. Zorro to nakonec dotáhl až na náčelnického rádce.

     Klub Mstitelé vznikl v srpnu roku 1986. Před tím v okolí už fungovaly kluby Bobři, Medvědi a Zálesáci. Zorro, který se krátce před tím seznámil s Mlsounem, se přišel podívat na klubovou akci těchto tří klubů. Akce se mu líbila. Bylo mu přislíbeno, když sežene kamarády, že mu bude zaregistrován jeho klub. Zorro během týdne sehnal několik kamarádů, kteří byli na založení více klubů. Se svým úmyslem, založit klub, se podělil i se mnou a s dalšími kluky. A tak nás přišlo na další akci o dost víc. Byli tu Pepík Fabiánek s Markem Břežanským, kteří chtěli založit klub Stopaři, byl tu dále Robert Nedoma, který chtěl klub Draci, Milan Matyáš s klubem Nezmaři a i já David s klubem Svišti.
     Nejdřív to vypadalao, že bude málo patronů, a že tolik klubů nebude moct vzniknout. Proti byli hlavně Michal a Hadimrška, kteří říkali, že mu Mlsoun slíbil jeden klub a ne pět klubů. Nakonec situaci zachránili Mlsoun s Lukášem, kteří si nás rozdělili, a tak vzniklo všech pět klubů. Hodně se o to ale zasadil právě Zorro, který se nechtěl nechat odbýt.
     Stali jsem se členy střediska Bratrstvo, ale brzy jsme se ve středisku stěhovali do nového střediska Tuláci. Tam s námi šli i Zálesáci, Bobři a Medvědi. Zorro hned přišel s několika novými nápady. Nejdříve jsme založili Listinu Tulácko-Bratrské úmluvy, kterou jsme chránili naše okolí proti nepravostem. Prvním krokem k tomu byly i války mezi Bobry a Medvědy, kteří byli ze sousedních vesnic. Ty se Mlsounovi vůnec nelíbily, ale nedařilo se mu je zlikvidovat. To se podařilo nakonec Zorrovi. Nejenom, že tato úmluva je zakázala, ale Zorro přišel i s nápadem, vytvořit mezi kluby víceboj. Ten vpodstatě války nahradil. Místo toho, aby se kluci prali, tak mezi sebou soutěžili ve sportovních a jiných disciplínách.
     Ve středisku Tuláci se vytvořila jakási rada a středisko začalo spolupracovat i z pražskými kluby z Bratrstva. Těch v té době moc nebylo, protože zde byly dva patronské kluby a Ontario. Kluci z Ontaria ale byli většinou v zahraničí, takže se do víceboje nezapojují.
     Zorro dal kolem sebe dohromady schopné kluky, kteří tvořili radu střediska. Do ní jsem se dostal i já, ale dále Marek, Pepíno z Bobrů, Zvoník z Medvědů a pár další kluků. Jsou v ní skoro všichni kluci ze Zálesáků. Tak nakonec vzniklo pro víceboj patnáct disciplín. Nad nima si vzaly patronát jednotlivé kluby, nad některýma i někteří patroni. Třeba uzlování má na starosti Mlsoun.
     Zorro byl brzo zvolen do Rady organizátorů SKSK ČR. V té době už měl Březový lístek 1. stupně, který dostal krátce po tom, co dokázal, že je schopným velitelem svého klubu. Když se prosazoval i v celém středisku, dostal Březový lístek 2. stupně. V Radě organizátorů začal ovlivňovat činnost celého SKSK ČR a tak je nyní nositelem 3. stupně Březového lístku. Stal se Náčelnickým rádcem, takže Radu organizátorů vpodstatě řídí.
     Zorro je i v redakcích a to jak Tuláckého Bratříčka, což je náš střediskový časopis, který má i internetovskou podobu. Je ale i v redakci Kamárada, který má už také svoji podobu na Internetu. A jak jistě víte, je i v redakci eKamaráda. Takže šíří svoje zkušenosti po celém SKSK ČR, ale občas i mimo něj. Je už tedy jenom otázka času, kdy dostane 4. stupeň Březového lístku, který si svojí prací pro SKSK ČR určitě zaslouží.
     Zorro je nejenom velkým pomocníkem vedoucího střediska Tuláci Lukáše, ale též jejich patrona Mlsouna a samozřejmě, jak už napovídá jeho funkce, i náčelníka SKSK ČR Míly. Této činnosti se sice profesně věnovat nechce, chce být po svém tátovi řidičem kamionu, přesto ale zatoužil po vzdělání a šel studovat na gymnázium. Potom se chce ještě vyučit automechanikem a protože se učí hodně dobře, uvažuje i o vysoké škole - nejspíše strojní. V SKSK ČR ale hodlá zůstat, a až bude dospělý, bude dělat patrona, podobně jako dnes Mlsoun.
     Zorro má hodně zájmů a prožil různé zajímavé životní osudy. Pokud vás zajímají více, podívejte se na jeho osobní stránku.

  • Autor: Lorenc David
  • Datum publikace: 04.10.2000
  • Článek zařazen do: 1*
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 6114 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha