Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marek je čtvrtek 25.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Co se změnilo na Hyperlinku?

Před pár dny, když jsem se chtěl podívat na náš časopis Tulácký Bratříček, který máme na Hyperlinku, jsem se zaradoval. Sice jsem se do časopisu nedostal, ale místo něj tam byla cedule, kde se psalo, že Hyperlink je odstavený kvůli údržbě, po které bude rychlejší.

     Dělám webmastera našeho střediskového časopisu Tulácký Bratříček a dost často mám potíže při aktualizacích, které poslední dobou děláme skoro každý den. Je dost nepříjemné, když mám nachystané články s daty a vše načasováno, kdy bude co publikováno a najednou zjistím, že aktualizaci provést prostě nemůžu, protože to nejde - nefunguje FTP přístup, ale nejde to ani přes rozhraní serveru.
     Hyperlink jsme si vybrali proto, že má spoustu zajímavých funkcí. Zatím je sice ještě nevyužíváme, ale možnost mít jednoduchý formulář, zaheslovat část stránek, udělat diskusní fórum či anketu, je jistě zajímavé. Méně zajímavé je počítadlo, které je z počítadel, s kterými jsem se dosud setkal, absolutně nejhorší. Tomu, kdo chce mít na něm co největší hodnoty, ale vyhovovat může. Pro náš časopis, kde chceme vědět skutečný počet návštěvníků, je nepoužitelné. Návštěvník, který si přečte 10 článků by nám totiž zvýšil jeho hodnotu o 10, protože počítá úplně každý opakovaný přístup. Proto používáme počítadlo jiné, které hlídá IP adresu a započte v jednom dni z jedné IP adresy pouze jeden přístup.
     Den před tím, než se objevila zmíněná cedule, jsem nemohl provést aktualizaci, kterou jsem po víkendu, kdy jsem byl s klubem pryč, dost nutně potřeboval provést. Hyperlink nefungoval, náš časopis se ani nezobrazobval. Když jsem se podíval na jiné stránky, které vím, že jsou také na Hyperlinku, tak některé z nich se aspoň zobrazovaly, např. Dětská seznamka, Virtuální oddíl informatiky a Fanklub Majáků. Od jejich webmastera vím, že tyto stránky ale také aktualizovat nešly.
     Další den jsem přidal další článek a šel rychle na Hyperlink, abych konečně vše zaktualizoval. Opět to nešlo a když jsem se podíval, jestli je náš časopis aspoň vidět, tak se tam objevila ta cedule. Řekl jsem si: "Sláva, konečně!" O tom, že se s Hyperlinkem má něco dít k lepšímu, jsem už zaslechl, tak jsem jenom netrpělivě čekal. Řekl jsme si, že ten jeden den to ještě vydržím.
     Dakší den jsem přidal další článek a znova hurá přes FTP na Hyperlink. Teď jsem ale už po tolika dnech ztratil přehledm, co jsem všechno už nahrál a co ne a tak jsem tam znova přehrál všechno. Však zatím není náš časopis tak velký. Když jsem však sledoval, co se děje na FTP klientovi, byl jsem velice zklamaný. Rychlost mizerná a netrvalo to dlouho a opět tu byly červené chybové hlášky. Třetina souborů se vůbec nenahrála, některé se sice nahrály, ale špatně a byly tam prázdné stránky. Tak mi nezbylo, než vše pracně odkontrolovat porovnáním velikosti originálu souboru se souborem na Hyperlinku. Ano to ale, jak jsem namátkou zjistil, není stoprocentní, protože soubor, který velikostí odpovídal, byl přesto bílou stránkou.
     Na Internetu jsem nad poslední aktualizací strávil hodně času a Telecom si přišel na své. Můj limit, který mám povolený od rodičů se pořádně ztenčil a tak teď budu muset požádat některého kamaráda, aby mi prošel celého Tuláckého Bratříčka, jestli je opravdu vše vidět. Skutečnost, že po slibovaném zásahu, je vše naopak čtyřikrát pomalejší, je pro mě velkým zklamáním.
     Snažím-li se dívat na Hyperlink objektivně, pak to je jistě dobrý server pro toho, kdo svoje stránky aktualizuje jenom občas, třeba jednou měsíčně či ještě méně častěji a je mu jedno, jestli je zaktualizuje v určitý den nebo o týden později. Pro toho, kdo ale dělá časopis a potřebuje aktualizovat skoro denně, tento server bohužel vhodný není. A tak mi nezbývá, než hledat nějaký jiný, vhodnější - hlavně spolehlivější, na který se budeme v dohledné době s Tuláckým Bratříčkem stěhovat. Ještě, že jsem zatím neměl čas dělat žádnou anketu či knihu návštěv. Bez té se bohužel budou muset čtenáři Tuláckého Bratříčka obejít. Myslím ale, že pro ně bude důležitější, že se jim nebudou jednotlivé články otevírat 30 vtetřin až minutu.
     Chcete-li dělat na Internetu časopis či jiné stránky, které vyžadují pravidelnou aktualizaci, pak vás chci před Hyperlinkem varovat. Ušetříte si tak zklamání. Chcete-li mít efektní stránky, které ale nepotřebujete často a hlavně pravidelně aktializovat, pak vám naopak můžu Hyperlink doporučit. Má funkce, které jiné servery nemají a které naprogramovat, je dost složité. Musíte se ale smířit s dosti pomalou rychlostí.

  • Autor: Pařízek Mirek
  • Datum publikace: 20.09.2000
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 4669 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha