Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marek je čtvrtek 25.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Borovice - informační server pro dětské oddíly

Druhým serverem, který se zabývá informovaností dětských oddílů je Borovice. Chcete vědět, co se na něm dozvíte? Čím se liší od Adama?

     Server Borovice je vedle Adama druhým velkým informačním serverem pro dětské oddíly. Svým obsahem se však v dost věcech liší. Borovici provozuje Rain studio Praha, jeho vydavatelem je Pavel Hofrichter. Borovice zahájila svůj provoz v březnu 1998 a jde o server komerční, který však dětským oddílům poskytuje služby bezplatně.
     Na větvích borovice, která je symbolem Borovice, jsou jednotlivé rozcestníky, které vás dovedou až do jednotlivých rubrik. Těch je tu opravdu hodně. Např. v "Cestování" se dočtete o slevě pro skupiny, možnosti vytížení autobusů a o mapách Klubu českých turistů. V rubrice "Volný čas" je v současné době nábor do oddílů KALICH, o časopisu Archa, který vydává ČRDM a lze ho nalézt i na Internetu a též o rozcestníku na serveru Adam. Rubrika "Ubytování" je členěna podle krajů, dále je tu seznam ubytoven, které poskytují ubytování do 50,-- Kč a jsou tu chatky, sruby, penziony, hotely, ubytovny a základy, takže si vybere každý podle potřeby i podle toho, kolik má peněz.
     Nechybí tu ani rubrika "Tábory", která teď aktuálně reaguje několika nabídkami táborů o mimořádných rářijových prázdninách, které jsou v Praze. V rubrice "Tábořiště" najdete burzu tábořišť. Pomocí rubriky "Inzerce" můžete nejenom výhodně zakoupit táborový materiál, vybavení a potřeby, ale i získat rady a náměty. Sháníte-li vedoucího na tábor nebo naopak, chcete-li jet vy jako vedoucí na tábor, najdete poptávku a nabídku v rubrice "Vedoucí". V rubrice "Prodejny" najdete i půjčovny. I tady je možnost si zadat poptávku, kterou provozovatel rozešle prodejcům dle vašich požadavků a od nich vám přijdou nabídky.
     V rubrice "Prázdniny" se můžete dočíst, od kdy do kdy jsou které prázdniny v novém školním roce. U jarních prázdnin je tu rozložení všech šesti turnusů, které platí pro celou republiku.
     "Pro školy" je rubrika, kde jen nabízeno ubytování pro školy v přírodě, lyžařské výcviky a výlety. "Pro odíly" je obdobná rubrika. Zde navíc najdete informace o zajímavých akcích, jako například o Celostátní velké výměně zkušeností 2000, která se bude v listopadu konat v Českých Budějovicích. Je tu i o menších akcích, např. o Trampském zpívání na Střeláku, o Mohelnickém dostavníku, Běhu Teryho Foxe a mnoha dalších. Rubrika "Pro rodiny" obsahuje tipy pro rodinnou turistiku.
     Pro ty, kdo myslí i na vzdělání, je tu rubrika "Za studiem", která nabízí nejrůznější jazykové kurzy. V "Knihovničce" najdete zase recenze na různé kniky, příručky a časopisy pro práci s dětmi. Praktická je i rubrika "Počasí", kde jsou odkazy na různé stránky o počasí.
     Do rubriky "Zážitky" můžete přispět i vy. Stačí, když sem pošlete odkaz na nějaký zážitek z cest, který jste někde publikovali na Internetu. Samozřejmě nechybí ani "Tip na víkend".
     Rubrika "Jinam", která je členěna na Tábory, Cestování a Volný čas, obsahuje odkazy na jiné servery. Nechybí zde odkazy např. na ADAM plus, Českou školu, Dětsku seznamku na Internetu a mnoho dalších.
     Pokud jste vedoucí a pracujete s dětmi, pak vám můžu Borovici jedině doporučit. Najdete zde spoustu cenných informací, které byjste jinde jenom těžko sháněli.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 13.09.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 4086 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8271 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha