Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Marcela je sobota 20.04.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Putovní tábor Bratrských Tuláků

Každý tábor má svůj zvláštní půvob. Stálé tábory mají své kouzlo většinou v celootáborové hře. Putovní tábory většinou celotáborovou hru nemají, jejích půvab je však v poznávání krás naší vlasti.

     Náš putovní tábor začal v neděli 20. srpna, kdy Vašek objel autobusem několik míst, kde jsme nastupovali. Když jsme už byli všichni (i s vedoucíma nás bylo kolem šedesáti), vyrazili jsme směr České Budějovice. Tam jsme se ubytovali v kempu. Přesněji řečeno, jenom jsme vyndali to nejdůležitější a hurá k vodě, kde jsme trávili zbytek času až do večera, kdy se trochu ochladilo. Pak jsme teprve pořádně vybalili.
     Pondělním celodenním programem bylo opět koupání. Teď si asi řákáte, divnej puťák. Ale při teplotě přes 35 stupňů jsme prostě nebyli schopni nikam jít. Večer se ale obloha zatáhla, přišel pořádný slejvák s kroupami a v úterý bylo chladněji a tak jsme si udělali výlet do města. V Českých Budějovicích toho bylo na prohlížení hodně. Připomenu jenom, že byly založeny roku 1265 Přemyslem Otakarem II. Prohlédli jsme si gotické opevnění a hradební věže, baštu Otakara v biskupské zahradě. Naší pozornosti samozřejmě neuniklo ani náměstí a na něm barokní radnice a Samsonova kašna. Snad nejvíc nás ale zaujala Černá věž a pak ještě koněspřežná železnice.
     Ve středu jsme měli celodenní výlet na Hlubokou. Prohlédli jsme si nádherný zámek i zámeckou zahradu. Po cestě zbyl samozřejmě čas i na hry.
     Na čtvrtek byl naplánován delší pěší výlet. Šli jsme přes Boršov do Zlaté Koruny. Byla to zajímavá cesta podél Vltavy. Ze Zlaté Koruny jsme dál pokračovali do Kamenného Újezdu a tam už na nás čekal Vašek s autobusem. Odhadem jsme ušli tak pětadvacet kilometrů.
     V pátek nás čekal přesun autobusem do Českého Krumlova. Toto půvabné městečko se stalo naším útočištěm na tři dny. První den jsme se po příjezdu opět ubytovali v kempu a pak jsme si prohlíželi město. I tady bylo na co koukat. Zaujal nás nádherný zámek, který je dominantou města. Prošli jsme tu toho tolik, že nevím, o čem bych se měl dřív zmínit. Samozřejmě jsme navšítili i muzeum. Dojmů jsme za celý den měli plno.
     V sobotu jsme si vymysleli zase další pěší tůru. Vyrazili jsme do Slavkova. To bylo původně zemské sídlo z roku 1305, z kterého se stala roku 1350 tvrz. Mají zde zajímavý původně gotický, nyní barokní kostel. Naše další cesta vedla na Zátoň. Tady jsme se i na chvíli na pěkném místě zastavili, najedli a zahráli si nějaké hry. V Zátoni je malý klášter z let 1310 až 1490 a pozdně gotický kostel. Po prohlídce jsme pak už šli zpátky do Českého Krumlova.
     V neděli jsme se vydali na Kleť a potom do Zlaté Koruny. Po silnici jsme se vrátili zpátky. Byla to taková oddechovka, hodně prokládaná různými drobnými hrami. Na Kleti byla delší zastávka, kde jsme se i naobědvali.
     V pondělí jsme se opět přesouvali autobusem, tentokrát do Rožmberka. Takže odpoledne patřilo prohlídce města. Samozřejmě jsme se šli podívat na hrad, který je dnes přestavěný v zámek. Naší pozornosti neunikla ani barokní radnice z 15. století a kostel z 2. poloviny 13. století.
     V úterý jsme vyrazili na celý den na Lipno. Samozřejmostí byla projížďka parníkem. Z Frymburku na Lipno jsme šli i kousek pešky a hráli jsme nejrůznější hry. Samozřejmě zbyl čas i na koupání.
     Ve středu opět přesun autobusem, tentokrát na Nové Hrady. Pěkně jsme se projeli. Dlouho jsme se tu ale nezdrželi. Prohlídli jsme si okolí, přespali jednu noc a ve čtvrtek jsme pokračovali do Třeboně. Tady jsme si zase užívali kupání a prohlédli jsme si i město.
     V pátek byl jenom krátký dopolední výlet po okolí a potom jsem chystali dříví na táborák. Byla to poslední noc našeho puťáku. U ohně byla dobrá zápava, zpívalo se za doprovodu kytar, předváděly se zábavné scénky. Spát jsme šli kolem půlnoci. V sobotu nás už čekalo jenom balení, ještě pár her a po obědě jsme vyráželi autobusem opět domů.    

  • Autor: Procházka Josef - Pepíno
  • Datum publikace: 09.09.2000
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2731 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0039 sec. | Aktuálně máme v databázi 8270 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha