Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Akreditované školící středisko

Informační centrum oddílů a klubů provozuje již rok a půl akreditované školíví středisko pro vedoucí kolektivů dětí a mládeže. Aktivity tohoto střediska jsou poměrně bohaté.

     Mezi základní aktivity školícího střediska samozřejmě patří školení. Ty jsou odstupňovány podle zkušeností vedoucích. Nejnižším akreditovaným stupněm je 3. stupeň, který tvoří plnohodnotnou kvalifikaci vedoucího. Vypisovat jeho osnovu by bylo asi zbytečné a bude lépe, když se zájemce podívá na stránky Informačního centra oddílů a klubů, kde jsou o středisku informace. Tato školení probíhají dle zájmu jednou až dvakrát ročně.
    Pro zájemce mladší 18 let nebo pro úplné začátečníky, kteří mají těsně před táborem a nebo chtějí začít pracovat hned, má ICOK neakreditovaný 4. stupeň, který opravňuje k práci pod nepřímým dohledem. Toto školení lze zvládnout za jeden víkend. Naopak pro zkušené vedoucí je 2. stupeň, který je určen zejména pro hlavní vedoucí táborů a pro vedoucí středisek. Tato školení se s ohledem na zájem konají většinou tak jednou za dva roky. Nejvyšším stupněm je 1. stupeň, který je určen už pro lektory a funkcionáře. Ti už potřebují umět pracovat nejenom s dětmi, ale i s dalšími jim podřízenými vedoucími.
     Skriptum v současné době existuje pouze pro školení 3. stupně a lze samozřejmě použít i pro 4. stupeň. Pro 1. a 2. stupeň se skriptum teprve chystá a bude k dispozici zhruba koncem roku 2001. Jestli v roce 2001 vyjde, záleží na tom, jestli budou peníze na jeho tisk. O skriptu pro 3. stupeň se ještě zmíníme v samostatném článku, který vyjde zhruba za týden.
     Další aktivitou školícího střediska ICOK je již zmíněné vydávání skript. Protože jejich tisk je ale nákladný, školící sředisko ICOK spolupracuje i s eKamarádem. Proto budete na našich stránkách nacházet i nějaké to ponaučení ze školícího střediska. Načasováno je na začátek školního roku, takže největší přiliv informací přijde v příští aktualizaci. Většina těchto článků bude čerpat z již zmíněného vydaného skripta, ale lektoři samozřejmě přispějí i nějakými dalšími aktualizovanými informacemi.
     Na závěr ještě vysvětlím, co znamená, že školící středisko je akreditované. Znamená to, že má akreditaci od Ministerstva školství a mládeže ČR, které schválilo jeho osnovy a složení lektorského sboru a jde vlastně o rekvalifikační kvalifikaci, na kterou dostanete potvrzení, a která má větší váhu než školení neakreditované. Na základě této kvalifikace vás mohou třeba někde zaměstnat jako pomocného vychovatele, měli by vás upřednostnit při výběru vedoucích na tábory a podobně.
    Jistě namítnete, proč o tom píšeme teď, když je po táborech. Magazín ale začal vycházet těsně před prázdninami, kdy bylo na podobné starosti pozdě. Většina školení se totiž pořádá buď na začátku roku či na jaře po jarních prázdninách a nebo na podzim. A podzim se právě teď blíží.

  • Autor: Fabián Václav
  • Datum publikace: 02.09.2000
  • Článek zařazen do: Vedoucí
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 2924 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha