Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Věroslav je sobota 27.07.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Roller Coaster Tycoon - žaludek nezůstane v klidu ani na chvíli...

Prázdniny se sice chýlí ke konci, takže děti na hry budou mít času méně, ale brzy zase přijde podzim a budou dlouhé večery. Takže Rasanova recenze na další hru přijde určitě vhod.

     Pokud umíte anglicky a víte, kdo je to Chris Sawyer, asi Vám nemusím vysvětlovat, o čem vlastně tato hra je. Ovšem jsou mezi námi i tací, kteří nemají příležitost hrát mnoho her, takže nemají ponětí, že nějaký Chris Sawyer vůbec existuje. Chris je vlastníkem firmy Microprose, která je proslulá zejména Transport Tycoonem. Byla to hra, co dokázala na dlouhé a dlouhé dny (i déle) připoutat mnoho nás hráčů pevně do křesel. Poté se přiřítila další ohromná lavina v podobě nového Tycoona. Byl jím Transport Tycoon De Luxe. Jednalo se především o vylepšení předchozího dílu. Jestli někdo hrajete hry již nějaký ten pátek, jistě víte, že Sawyerovy herní tytuly jistě nepatří mezi průměrné.
     Tentokrát se ovšem Microprose zaměřil především na ohromnou zábavnost, realističnost a detaily, kterých ve hře uvidíte opravdu hodně. Sama hra pojednává o tvorbě zábavního parku. Říkáte, že pouť milujete? Pak tato hra je určena právě vám. Hra vás dosadí do role jakéhosi manažéra, takže se budete starat o finance, personál, nejrůznější kampaně a především o atrakce, kterých ve hře najdete asi tolik jako zrnek písku na californské pláži. Nejednou vás RCT postaví do obtížné role, jestli postavit nikdy nekončící horskou dráhu (pro ty otužilejší jedince) nebo nějaký ten kolotoč.
     Variant je spousta a každý návštěvník vašeho parku je zcela originální. Třeba jeden miluje nával adrenalinu a vyhledává především nebezpečné atrakce, ale druhý si zase sedne u prvního stánku na občerstvení a jen těžko se zvedne z lavičky. (Nemilé je potom vidět, že se posadil na lavičku přímo sousedící s východem z horské dráhy. Víte slabší jedninci se po takové jízdě i pozvrací...)
     Celá hra má, ale velmi osobitý způsob hratelnosti, což znamená, že starat se o takový park není jen procházka růžovým sadem.
     Někdy po úporném dostavení jisté atrakce panáček prohlásí : "To je, ale nuda !" Vy si tedy řeknete : "Přetavím to a bude to bomba!"
     Za dva dny v provozu další návštěvník namítne : "Tato cena se mi zdá poněkud vysoká"
     Namíchnutě zlevníte...
     Tento projekt se neřadí ke strategiím typu; Běž tam, natrhej. Celá fantasie je ponechána jen vám. Není to hra agresivní či depresivní, nýbrž hra zábavná, relaxační a tvořivá, u které si vy i vaše rodina užijete určitě spoustu legrace. K dispozici máte ze začátku pět parků (Celkový počet je přibližně dvacet) . Po splnění všech úkolů v parku, se vám odkryje další park. Úkoly vás nijak zváště neomezují, např. : Do dvou let musíš mít v parku pětset návštěvníků a tvůj park musí být nadprůměrně oblíbený.
     V roli kazisvětů jsou v parku pouze vandalové. Ti se dají pochytat lehce pokud máte dostatek policejních hlídek. Tato hra je počítačově nenáročná, takže se nebojte, ani vy majitelé starých vysloužilých počítačů. Tuhle hru bych doporučil všem milovníkům tvořivých strategií a relaxačních her. Rozhodně si to vyzkoušejte a dáte mi za pravdu, že RCT je a bude hra ještě dlouhou dobu známá všem příznivcům PC her.
Pařbě zdar !


Výrobce : Microprose
Distributor : Hasbro

  • Autor: Diatkovski Michal - Rasan
  • Datum publikace: 30.08.2000
  • Článek zařazen do: Software
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 18198 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8369 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha